Suszarki do owoców, warzyw i grzybów. Dehydratory

Suszarki do owoców i warzyw oficjalnie zwane dehydratorami, to doskonałe urządzenia do konserwacji żywności, bez konieczności użycia szkodliwych konserwantów. Wysuszona żywność zachowuje wszelkie wartości odżywcze i smakowe, a termin jej przydatności wynosi nawet 2 lata! Suszarki do żywności to proste urządzenia oparte na prostym mechanizmie działania. Za proces suszenia odpowiada ciepłe powietrze (od 25 do 90°C), rozprowadzane po wnętrzu dehydratora przez wentylator. Z poziomu panelu sterowania możemy wybrać odpowiednią temperaturę i czas pracy urządzenia. Suszarki do owoców to gwarancja niezawodności i wysokiej energooszczędności, dzięki wykorzystaniu stali nierdzewnej, jako głównego materiału konstrukcji urządzenia.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

  • Promocja
    (3 opinie klienta)
    5/5
    na podstawie 3 opinii

    799,00 

    Suszarka do żywności Wartmann WM-2206 DH dzięki dużej mocy wynoszącej, aż 500 W, pozwala na wysuszenie różnego rodzaju pożywienia w krótki czasie. Możliwe to jest również dzięki cyrkulacji powietrza, za którą odpowiada wentylator o średnicy 15 cm umieszczony na tylnej ściance. 6 tac ze stali nierdzewnej pozwala na jednoczesne przygotowanie 4 kg produktów.
    Dostępność:
    Duża
    Zobacz więcej

      Porównaj

  • Suszarka Wartmann WM-2110 DH
    Promocja
    (2 opinie klienta)
    5/5
    na podstawie 2 opinii

    1399,00 

    Suszarka do żywności Wartmann WM-2110 to urządzenie o dużej mocy, które może być skutecznie wykorzystywane, jako suszarka do owoców, warzyw, mięs, grzybów, a nawet jako suszarka do przypraw. Urządzenie wyposażone jest w 10 wyjmowanych tac.
    Dostępność:
    Duża
    Zobacz więcej

      Porównaj

  • wartmann gastro
    Promocja
    (2 opinie klienta)
    5/5
    na podstawie 2 opinii

    1999,00 

    Stalowy dehydrator GASTRO WM-1912DH to najlepszy wybór wśród dostępnych na rynku suszarek do żywności i z pewnością zadowoli, nawet najbardziej wymagającego użytkownika. Do dyspozycji mamy 12 tacek ze stali nierdzewnej, które pozwalają na przygotowanie do 15 kg produktów, w tym samym czasie.
    Dostępność:
    Duża
    Zobacz więcej

      Porównaj

  • Wartmann 2006
    (9 opinii klienta)
    5/5
    na podstawie 4 opinii

    799,00 

    Dehydrator Wartmann WM-2006 DH to prawdziwa gratka dla zwolenników surowego jedzenia, tzw. raw food, a możliwe jest to dzięki możliwości ustawienia temperatury działania urządzenia już od 25°C. Tak niska temperatura nawiewu suchego powietrza pozwala na zachowanie wszelkich wartości odżywczych w produktach.
    Dostępność:
    Brak w magazynie
    Zobacz więcej

      Porównaj

  • degydrator wartmann 1902
    (8 opinii klienta)
    5/5
    na podstawie 3 opinii

    1390,00 

    Suszarka do żywności Wartmann WM-1902 DH dzięki dużej mocy wynoszącej, aż 800 W, pozwala na wysuszenie wszelkiej żywności w zaskakująco krótki czasie. Możliwe to jest również dzięki cyrkulacji powietrza, za którą odpowiada wentylator umieszczony w tylnej ściance. 10 tac ze stali nierdzewnej pozwala na jednoczesne przygotowanie, aż 10 kg produktów Możliwość przyrządzenia żywności spełniającej kryteria diety RAW FOOD.
    Dostępność:
    Brak w magazynie
    Zobacz więcej

      Porównaj

Suszarka do owoców

Suszarka do owoców pozwala nam na całoroczny dostęp do ulubionych owoców, a nie tylko podczas sezonu ich występowania. Najczęściej suszonymi owocami są: śliwki, jabłka, gruszki, morele, brzoskwinie i winogrona. Proces suszenia wyciąga ze składników nawet do 80% wody, jednocześnie zachowując najważniejsze wartości odżywcze, natomiast sam smak często bywa bardziej intensywny. Suszenie owoców do doskonały sposób na nauczenie dzieci zdrowych nawyków żywieniowych, gdzie suszone owoce z powodzeniem zastępują niezdrowe chipsy. Suszenie owoców należy zacząć od początkowej temperatury 70°C, a następnie należy zmniejszyć ją do 50°C. Jeżeli owoce nadal są lepkie, to proces musi jeszcze potrwać, natomiast jeśli się łamią, to suszenie trwało za długo. Suszarki do owoców to urządzenia ułatwiające przygotowywanie zdrowych przekąsek dla całej rodziny: do szkoły, pracy lub na wakacje.

Suszarka do warzyw

Suszenie to jedna z najzdrowszych i najstarszych metod konserwowania żywności. Produkty spożywcze, takie jak warzywa lub mięsa, pozbawione wody po wystawieniu m.in. na działanie promieni słonecznych można było magazynować i transportować nawet na dalekie odległości. Dziś dysponujemy nowoczesną technologią, która pozwala uzyskać doskonałe efekty w stosunkowo krótkim czasie. Suszarka do warzyw to świetna alternatywa dla wszelakich mrożonek, które wykorzystujemy do przygotowywania posiłków. Mrożone produkty nie dość, że pełne są ulepszaczy wydłużających ich termin przydatności, to również ich smak jest gorszy od nadmiaru cząsteczek wody. Suszone warzywa to pełnia zdrowia i smaku, które wzbogacą wszystkie nasze potrawy. Suszyć możemy marchewkę, seler, buraki, por i pietruszkę, ale również wszelkie warzywa strączkowe. Należy pamiętać, że dla różnych składników odmienne są ustawienia temperatury i czasu pracy suszarki do warzyw. Dużą zaletą suszarek do warzyw, jest możliwość wyciągnięcia tacek w trakcie procesu suszenia, dzięki czemu możemy suszyć wiele warzyw, które wymagają różnych parametrów.

Suszarka do grzybów

Rozwój technologii przynosimy nam wspaniałe rozwiązanie umożliwiające szybkie i niezwykle skuteczne suszenie grzybów, a jest nim suszarka do grzybów. Urządzenie przypominające wyglądem mini piekarnik pozwala na suszenie nawet do 10 kg grzybów jednocześnie. Przed przystąpieniem do procesu grzyby należy oczyścić, jednak należy unikać czyszczenia wodą, gdyż grzyby ją wchłoną i proces suszenia ulegnie wydłużeniu. Najlepszymi grzybami do suszenia są: borowiki, kanie, podgrzybki i pieczarki, proces suszenia dużo gorzej znoszą grzyby „wilgotne”, np. maślaki. Suszarka do grzybów pozwala również przygotować sproszkowane grzyby, które mogą służyć, jako bazy do pysznych zup i sosów. To niezbędne akcesorium dla każdego miłośnika zbierania grzybów. Dzięki profesjonalnej suszarce do grzybów proces suszenia przebiega szybko i skutecznie. Tak przygotowane grzyby można przechowywać nawet przez 2-3 lata (w odpowiednim pojemniku zapewniającym właściwy poziom wilgotności i ochronę przed molami spożywczymi). Ciesz się ulubionymi potrawami z grzybów przez cały rok, nie tylko w sezonie! Suszarkę do grzybów możesz postawić w kuchni lub w innym pomieszczeniu np. spiżarce.

Nowoczesne suszarki do żywności

W naszej ofercie znajdziesz energooszczędne urządzenia do suszenia wielu produktów spożywczych, przede wszystkim owoców, warzyw, grzybów, ziół i mięs. Współpracujemy wyłącznie z producentami cieszącymi się zaufaniem wśród konsumentów. Produkty, które zamówisz w naszym sklepie internetowym, powstają z wysokiej jakości materiałów takich jak stal nierdzewna i szkło. Zamontowany w tylnej ściance wentylator zapewnia świetną cyrkulację powietrza, a co za tym idzie efektywniejszą pracę urządzenia. Każdy produkt posiada możliwość ręcznej regulacji temperatury oraz timer pozwalający na skrupulatne zaplanowanie procesu suszenia. Wybierając suszarkę do grzybów, warzyw lub owoców, warto także zwrócić uwagę na jej pojemność, szczególnie jeśli zależy nam na częstym suszeniu dużej ilości produktów. Urządzenia, które znajdziesz w naszej ofercie, posiadają od 6 do 10 tac, dzięki czemu będą odpowiednie zarówno dla osób suszących produkty okazjonalnie, jak i korzystających z suszarki do owoców, warzyw lub grzybów regularnie.