Soki – alternatywne źródło enzymów

Głównym źródłem enzymów są owoce i warzywa, dlatego zaleca się ich dzienne spożycie. Niestety enzymy ulegają zniszczeniu w temperaturze powyżej 56 stopni Celsjusza, stąd potrzeba spożywania ich na surowo. Rzadko […]

Wyciskarka wolnoobrotowa czy sokowirówka?

To najbardziej wartościowe piękno pochodzi z natury. To z niej czerpiemy inspiracje i na jej łonie wypoczywamy, nabierając energii. Z natury pochodzi wszystko co zdrowe i dobre dla nas, dlatego […]

Tlenek azotu, czyli smog fotochemiczny

„Kilka lat temu też był smog, ale nie mówiło się o tym tyle” można usłyszeć coraz częściej. Duże grono ludzi uważa smog za pewnego rodzaju prowokację i odciąganie uwagi od […]

Roztocza kurzu domowego – niewidzialny wróg

Są obecne wszędzie na całej kuli ziemskiej, jest ich około 50 tys. gatunków i zdecydowanej większości nigdy nie widziałeś. Mowa o roztoczach, czyli pasożytach z rodziny pajęczaków, które każdego dnia […]

Kiedy kończy się SMOG?

Wszyscy znają legendę o smoku wawelskim, który zginął z rąk Dratewki z użyciem siarki. Po setkach lat smok powrócił i truje nas o wiele groźniej. Przybrał imię SMOG i zaczął […]