Suszarki do owoców i warzyw - Dehydratory

Suszarki do owoców i warzyw oficjalnie zwane dehydratorami, to doskonałe urządzenia do konserwacji żywności, bez konieczności użycia szkodliwych konserwantów. Wysuszona żywność zachowuje wszelkie wartości odżywcze i smakowe, a termin jej przydatności wynosi nawet 2 lata! Suszarki do żywności to proste urządzenia oparte na prostym mechanizmie działania. Za proces suszenia odpowiada ciepłe powietrze (od 25 do 90°C), rozprowadzane po wnętrzu dehydratora przez wentylator. Z poziomu panelu sterowania możemy wybrać odpowiednią temperaturę i czas pracy urządzenia. Suszarki do owoców to gwarancja niezawodności i wysokiej energooszczędności, dzięki wykorzystaniu stali nierdzewnej, jako głównego materiału konstrukcji urządzenia.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

  • WM-1902DH
    Promocja
    Nowość
    1499,00  1190,00 
    Suszarka do żywności Wartmann WM-1902 DH dzięki dużej mocy wynoszącej, aż 800 W, pozwala na wysuszenie wszelkiej żywności w zaskakująco krótki czasie. Możliwe to jest również dzięki doskonałej cyrkulacji powietrza, za którą odpowiada wentylator umieszczony w tylnej ściance, który równomiernie rozprowadza ciepło na wszystkie składniki. 10 tac ze stali nierdzewnej pozwala na jednoczesne przygotowanie, aż 10 kg produktów. Czas pracy ustawimy dzięki 24-godzinnemu timerowi, a żądaną przez nas temperatury pracy suszarki ustawimy z poziomu panelu sterowania w zakresie od 35 do 80°C. Możliwość przyrządzenia żywności spełniającej kryteria diety RAW FOOD.
    Dostępność:
    Duża
    Zobacz więcej

      Porównaj

  • wartmann wm-2006 dh
    Promocja
    Nowość
    899,00  749,00 
    Dehydrator Wartmann WM-2006 DH to prawdziwa gratka dla wszystkich zwolenników surowego jedzenia, tzw. raw food, a możliwe jest to dzięki możliwości ustawienia temperatury działania urządzenia już od 25°C. Tak niska temperatura nawiewu suchego powietrza pozwala na zachowanie wszelkich wartości odżywczych w produktach. W tej rewelacyjnej suszarce poddamy procesowi suszenia nie tylko owoce, warzywa i grzyby, ale również zioła, mięsa i ryby, tym samym zapewniając sobie dostęp do zdrowych przekąsek i posiłków. Dehydrator zbudowany został ze stali nierdzewnej i szkła, materiały te są całkowicie bezpieczne dla naszego zdrowia, posiadają certyfikat BPA FREE.
    Dostępność:
    Duża
    Zobacz więcej

      Porównaj

  • zyle-professional-medium
    Promocja
    Nowość
    1190,00  799,00 
    Dehydrator Zyle Professional Medium to zaawansowane urządzenie do suszenia owoców, warzyw, grzybów, ziół i mięs. Zamontowany w tylnej ściance wentylator rozprowadza równomiernie ciepłe powietrze, między tacami, co powoduje równy stopień wysuszania produktów. Na pełna kontrolę tego procesu pozwalają szklane drzwiczki, które oferują bardzo dobrą widoczność produktów. Urządzenie posiada timer, dzięki któremu zaplanujemy czas procesu wysuszania, a po jego zakończeniu suszarka się wyłączy. Możemy również wybrać pożądaną przez nas temperaturę w skali od 35 do 70°C. W zestawie znajduję się 6 tac wykonanych z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
    Dostępność:
    Duża
    Zobacz więcej

      Porównaj

Suszarka do owoców

Suszarka do owoców pozwala nam na całoroczny dostęp do ulubionych owoców, a nie tylko podczas sezonu ich występowania. Najczęściej suszonymi owocami są: śliwki, jabłka, gruszki, morele, brzoskwinie i winogrona. Proces suszenia wyciąga ze składników nawet do 80% wody, jednocześnie zachowując najważniejsze wartości odżywcze, natomiast sam smak często bywa bardziej intensywny. Suszenie owoców do doskonały sposób na nauczenie dzieci zdrowych nawyków żywieniowych, gdzie suszone owoce z powodzeniem zastępują niezdrowe chipsy. Suszenie owoców należy zacząć od początkowej temperatury 70°C, a następnie należy zmniejszyć ją do 50°C. Jeżeli owoce nadal są lepkie to proces musi jeszcze potrwać, natomiast, jeśli się łamią to suszenie trwało za długo.

Suszarka do warzyw

Suszarka do warzyw to świetna alternatywa dla wszelakich mrożonek, które wykorzystujemy do przygotowywania posiłków. Mrożone produkty nie dość, że pełne są ulepszaczy wydłużających ich termin przydatności, to również smak jest gorszy od nadmiaru cząsteczek wody. Suszone warzywa to pełnia zdrowia i smaku, które wzbogacą wszystkie nasze potrawy. Suszyć możemy marchewkę, seler, buraki, por i pietruszkę, ale również wszelkie warzywa strączkowe. Należy pamiętać, że dla różnych składników odmienne są ustawienia temperatury i czasu pracy suszarki do warzyw. Dużą zaletą suszarek do warzyw, jest możliwość wyciągnięcia tacek w trakcie procesu suszenia, dzięki czemu możemy suszyć wiele warzyw, które wymagają różnych parametrów.

Suszarka do grzybów

Rozwój technologii przynosimy nam wspaniałe rozwiązanie umożliwiające szybkie i niezwykle skuteczne suszenie grzybów, a jest nim suszarka do grzybów. Urządzenie przypominające wyglądem mini piekarnik, pozwala na suszenie nawet do 10 kg grzybów jednocześnie. Przed przystąpieniem do procesu, grzyby należy oczyścić, jednak należy unikać czyszczenia wodą, gdyż grzyby ją wchłoną i proces suszenia ulegnie wydłużeniu. Najlepszymi grzybami do suszenia są: borowiki, kanie, podgrzybki i pieczarki, proces suszenia dużo gorzej znoszą grzyby „wilgotne”, np. maślaki. Suszarka do grzybów oprócz tradycyjnego wysuszania grzybów, pozwala również przygotować sproszkowane grzyby, które mogą służyć, jako bazy do pysznych zup i sosów.